Saturday, April 9, 2011

Global domains international - Vistina ili mit

Vo posledno vreme dodeka sedam na kompjuter uporno barajki novi i novi nacini za zarabotka preku internet, nekako se cuvstvuvam deka sum bombardiran od ponudite za zaclenuvanje vo Global domains international.
Imeno se raboti za nekoja kompanija koja postoi odamna na svetskiot pazar, megjutoa sepak e nova na nasite prostori. Jas se uste se nemam registrirano i zatoa ne sum bas kompetenten da kazuvam dali e vredno da se zaclanuvas ili pak ne, no sepak od mojata dosegasna praktika (rabotejki kako ekonomist vo sredni i golemi firmi), od sopstvenicite sum naucil nesto - se ona sto vi dava i najmal mozen prihod nemojte da go otfrlate. Odnosno, se dodeka ste vo kar, ili pak rabotite so nula zarabotka vredi da se proba i da se zadrzi taa rabota.

Da ne dolzam mnogu, ovaa strana nudi proben test period, znaci ako ne ste zadovolni so vasta zarabotka, so poddrskata sto vi ja davaat ili od bilo koja druga pricina mozete da se otkazete i tie ke vi gi vratat parite. Hm! Kade e cakata? Pa najverojatno vie ke mora da vlozite ekstra napor vo tie sedum dena. Nikoj ne moze da vi dade pari vo raka ako vie samo sedite i cekate nekoj da kupi od kaj vas. Isto kako na pazar, nekoj vika, nekoj trca po potencijalnite klienti, a vie samo ste sednale vo nekoe kose i cekate da proizvodot bide kupen od kaj vas. Poentata mi e deka treba da ste zapoznaeni so Internet marketingot pred da se odlucuite da rabotite bilo sto.

Dokazi deka Global domains international plaka na svoite klienti ima mnogu. Isto taka ima i lugje koi solidno zarabotuvaat od ova. E sega sledno e (ako se odlucite da se registrirate) da odberete takanarecen refferer koj  ke Ve upati vo ovaa oblast.

Zosto bi ste se zaclenale? Tie vi nudat ogromna poddrska. Potoa imate sedumdneven test period, ne vi e potrebno nekoe tehnicko znaenje(barem tie taka vikaat, a jas ne se 100% slozuvam so toa - zatoa sto bi se poreknal od prethodnoto), ne mora da znaete angliski jazik, ne mora da imate iskustvo. kolku ubavo seto ova zvuci. I dobro, nekoj bi rekol, sto treba. Pa, treba vreme, i treba marketing kampanja (najverojatno)!

Rizik - Rizikot se sostoi vo toa da ne mozete da go prodadete proizvodot. Programot e osmislen kako multilevel marketing na 5 nivoa. Internet zarabotkata so ovoj sistem najmnogu zavisi od bonusite koi se davaat i mozat da bidat do 900 dolari nedelno.

No comments:

Post a Comment